+31 6 158 311 98
info@rivalevastgoed.nl

Verhuurde woningen financieren

Rivale | Assistentie in het (her)financieren van uw vastgoed

Investeerders zijn altijd op zoek naar een hoger rendement op hun investeringen. Daarom wordt het aantal investeerders in commercieel vastgoed met de dag groter. Zakelijke en particuliere beleggers of bedrijven die reeds in commercieel vastgoed hebben belegd, trachten herfinancieringen en nieuwe financieringen te vinden voor commercieel vastgoed.

Kwaliteit van commercieel vastgoed

Veel vastgoedbeleggers, richten zich op commercieel vastgoed. Commercieel vastgoed bestaat in het algemeen uit de objecten die men koopt, om vervolgens te verhuren of door te verkopen. Deze objecten zorgen al jarenlang voor een passend rendement bij veel beleggers.

Woningen zijn altijd nodig. Er is daarom ook een voortdurende vraag naar woningen om in te beleggen. Evenals woningruimte is er aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte in een groeiende economie. Organisaties hebben altijd plekken nodig van hoogstaande kwaliteit voor de vestiging en groei van bedrijven.

De marktomstandigheden en de vraag naar deze panden verschillen wel per locatie. Hiervoor moeten beleggers zich telkens de volgende dingen afvragen: Is het pand goed bereikbaar? Zijn er voldoende parkeerplaatsen? Ziet het bedrijventerrein er onderhouden uit? Is het pand smaakvol gebouwd en is de kwaliteit robuust? Hoe zit het met de energielabels in het kader van wet- en regelgeving? Hoe hoog bedraagt de huur en hoelang lopen de huurovereenkomsten?

De locatie is ongetwijfeld het belangrijkste aspect bij het succes in commercieel vastgoed. Bedrijfspanden en kantoorpanden moeten op een locatie liggen die goed bereikbaar is. Een ligging langs mainports, nationale en internationale corridors en grote knooppunten is optimaal. Bedrijven in de buurt van stedelijke gebieden liggen ook goed. Het imago van de locatie moet goed zijn. Tegelijk is de vraag naar dergelijke objecten groter dan het aanbod waardoor de prijs stijgt en het rendement veelal afneemt.

Nu is de vraag hoe de investering verloopt in commercieel vastgoed. Commercieel vastgoed wordt namelijk niet zomaar gekocht.

Commerciële vastgoedfinanciering

Investeerders zoals vastgoedbeleggers, vastgoedhandelaren en bedrijven zijn vaak op zoek naar financiering voor commercieel vastgoed. De gebruikelijke manier om investeringen in commercieel vastgoed te financieren zijn hypotheken. In de regel zijn banken bereidwillig om tussen 70% en 80% van de waarde (al dan niet in verhuurde staat) te financieren.

De financiering van commercieel vastgoed kan bereikt worden met een veelvoud aan mogelijkheden. Er is echter goede begeleiding nodig om de investering en financiering van kracht te maken. Het is soms een tamelijk ingewikkeld proces, waar dikwijls administratief maatwerk aan de pas komt. Het aantal deskundigen en specialisten op dit gebied zijn behoorlijk schaars.

Met betrekking tot de moeilijkheden van vastgoedfinanciering, biedt Rivale echter een buitengewoon fraaie dienst aan.

Rivale maakt uw vastgoedfinanciering waar

Rivale Vastgoed & Management is specialist in het aanvragen van vastgoedfinanciering. Ricardo van Leur is een onafhankelijk tussenpersoon en helpt vastgoedbeleggers, investeerders en vastgoedhandelaren graag met financieringen van de verschillende deelmarkten van commercieel vastgoed, zoals beleggingspanden en woningportefeuilles. Met 12 jaar ervaring bij o.a. FGH Bank en ING Real Estate Finance, is uw aanvraag voor vastgoedfinanciering in goede handen.

De beleggingshypotheek is één van de manieren waarmee Rivale uw vastgoedfinanciering tot stand kan brengen.

Financier uw vastgoed met de beleggingshypotheek

Deze hypotheek, ook wel vastgoedhypotheek genoemd, biedt de kans aan (zakelijke) beleggers en bedrijven met vastgoed in bezit (of op het oog) om geld te lenen waarmee commercieel vastgoed gekocht kan worden. Het vastgoed kan -als het bij aankoop nog niet verhuurd is- vervolgens verhuurd worden aan derden.

Het verhuren van commercieel vastgoed leidt over het algemeen tot een goed rendement, om reden dat er een constante vraag is naar woningen, kantoren, winkels en bedrijfspanden. De maandelijkse huur is een directe vorm van rendement en het vastgoed kan mogelijk stijgen in waarde.

De beleggingshypotheek is vooral populair bij investeerders die meer rendement willen behalen. De hypotheekrente is in deze tijd vrij laag, wat voor lage maandlasten zorgt. Aan de andere kant liggen de prijzen ook op een hoog niveau.

Kosten en baten afgewogen, is de beleggingshypotheek een prima vorm van vastgoedfinanciering. Zakelijke beleggers die in commercieel vastgoed investeren verkrijgen door middel van deze financiering een hoog rendement.

Klop snel op onze (digitale) deur

Rivale zal al uw vragen beantwoorden op het gebied van vastgoedfinanciering en zal u helpen in het financieren van uw commercieel vastgoed. De beleggingshypotheek is hiervoor een uitmuntende optie.

Twijfel zeker niet om contact op te nemen. Rivale zorgt voor professionele hulp in het gehele proces van vastgoedfinanciering.